VvL-Penning_De Tekstsmederij

VvL-penning voor de Tekstsmederij

Dit jaar ontvangt De Tekstsmederij de VvL-penning 2016. De Tekstsmederij begeleidt beginnende toneelschrijvers bij hun artistieke ontwikkeling, levert hen een netwerk en zorgt voor een koppeling met acteurs, regisseurs, theaterproducenten en literaire zielsverwanten. Daarnaast biedt zij een podium aan hun toneelteksten en achter de schermen voert ze een lobby voor een betere positie van toneelschrijvers.

De Tekstsmederij is opgericht door toneelschrijvers Timen Jan Veenstra en Malou de Roy van Zuydewijn in de periode van bezuinigingen na 2012, toen talentontwikkeling in de cultuursector noodgedwongen tot een minimum werd beperkt. Nog altijd verrichten Malou en Timen goed, vernieuwend en noodzakelijk werk voor toneelschrijvers en blijven zij zetten zich actief inzetten om de mogelijkheden van andere toneelschrijvers te stimuleren.

De VvL-penning werd eerder uitgereikt aan o.a. VPRO’s De Avonden en het Platform Theaterauteurs.

IMG_7901

Parkeergarage vormt toneel voor spannende drive-in movie Night Shift

 

Van 22 t/m 24 april is de psychologische thriller Night Shift te zien tijdens het Pop Arts Festival. De APCOA parkeergarage Heinekenplein vormt het toneel voor deze bloedstollende drive-in movie. Vanachter het stuur van je auto kijk je naar een meeslepende film over een jonge therapeute die steeds meer verstrikt raakt in het leven van haar cliënt. Al gauw merk je dat de garage geen willekeurige plek is, maar een belangrijke locatie voor het plot.

Lisa werkt als therapeute bij Night Shift, een onorthodoxe praktijk gespecialiseerd in het behandelen van ernstige vormen van slapeloosheid door middel van een extreem rollenspel. Night Shift zet ‘stand-in-therapeuten’ in die bij cliënten thuis komen en ‘s nachts bij ze in bed gaan liggen. Weduwnaar Simon roept de hulp van Night Shift in omdat hij niet meer slaapt sinds hij zijn vrouw Gwen heeft verloren aan kanker. Als onderdeel van de therapie speelt Lisa dat ze Gwen is. Maar tijdens zijn therapiesessies raakt Simon alle besef van realiteit kwijt. Wanneer Lisa vervolgens een belangrijke ontdekking over haar cliënt doet, beseft ze dat ze in groot gevaar is. Al gauw merk je dat de garage geen willekeurige plek is, maar een belangrijke locatie voor het plot. Als dan ineens de acteurs de parkeergarage binnenlopen, beleef je de ontknoping live.

Speeldata en kaartverkoop         
Aanvang: vr 22 april om 20.00 en 22.00 uur, za 23 april om 17.00 en 20.00 uur en zo 24 april om 17.00 uur. Duur van de voorstelling is ± 60 min.
Een autokaart kost €40 en kan via www.theaterbellevue.nl worden gekocht.
Er zijn ook losse kaartjes te koop. Deze kosten €10 per stuk en kunnen enkel telefonisch (020 530 5301) of aan de kassa van Theater Bellevue (Leidsekade 90, 1017 PN) worden gereserveerd.

Locatie
APCOA parkeergarage Heinekenplein: Eerste van der Helststraat 6, 1072 NV Amsterdam

OOIT speelt van 15 maart t/m 8 april in Bellevue Lunchtheater en 15 & 16 april in Compagnietheater

OOIT waren de twee zussen een alom geprezen muzikaal duo. Overal ter wereld speelden zij voor bomvolle zalen. Geld was geen onderwerp, zij leefden in luxe en weelde en hadden vele aanbidders. Nu zijn zij oud. De roem is vervlogen. Het geld is op.

In hun steeds kleiner wordende wereld vinden de zussen humor en troost bij elkaar, terwijl zij hun aftakeling proberen te verbloemen. Samen dromen zij van hun hoogtijdagen, halen herinneringen op en wordt de aftakeling in alle toonaarden ontkent. Maar met trillende spieren en een haperend geheugen is dit makkelijker gezegd dan gedaan.

Wanneer zindelijkheid en rede hen ook nog in de steek laten, worden zij gedwongen de snel naderende dood onder ogen te zien. Wellicht kunnen ze er samen tussenuit kunnen knijpen? Of houdt het leven hen klem tot de dood zelf zijn moment kiest?

Contact is mogelijk via

publiciteit@viaberlin.nl of info@pienpr.nl